Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Internetes jegykiadó gépet szerelnek fel Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A székesfehérvári vasúti pályaudvaron is felszerelnek internetes jegykiadó gépet – még az iskolakezdés előtt. Az újfajta jegyvásárlási rendszer június 16-i bevezetés óta több, mint 18.000 helyjegyet, menetjegyet és pótjegyet vásároltak a vasúton utazók a telepített pontoknál: Siófokon, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Szolnokon, Nyíregyházán, valamint Budapesten. E kör pedig tovább bővül szeptemberre: városunkon kívül például Veszprémben, Nagykanizsán, Kecskeméten, Gödöllőn… is elérhető lesz mindenki számára.

 
Készül már a kerékpárút Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageHamarosan elkészül a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. Az első szakaszt, amely a Korona Zrt. telephelyéig vezet, már birtokukba vehették a kerékpárosok, ahogy a vasút utáni területen is vígan tekerhetik biciklijüket a sportbarátok. A 132 millió forintból megvalósuló beruházás kezdeti munkálatait és a jelenlegi állapotokat fotóinkon Önök is megtekinthetik.

Tovább...
 
Tiltakozás a flottás előfizetőket is érintő extra díj ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidesz, Fidelitas   
2008. július 28.

ImageA Fidelitas Informatikai Kabinete a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordul mert a hazai informatikai és távközlési piac szereplői az idei évben egymás után vezetik be a számukra pótlólagos forrásokat biztosító számladíjat, vagy számlafizetési díjat.

Tovább...
 
A betakarított búza jó minőségű  a többiből takarmány lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageBár most éppen nem esik az eső, az elmúlt napok csapadékos időjárása jelentős károkat okozott a földeken. Korábban már hírt adtunk arról, hogy elmarad a várt rekordtermés a búzatáblákon. Az újabb felmérések szerint pedig még nagyobb a kár, mint ahogyan azt előzetesen gondolták. A lábon álló búzát valószínűleg csak takarmányozásra lehet majd használni, ám a magtárakban lévő búza jó minőségű.

Tovább...
 
Augusztus végéig kell leadni az új adatlapokat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 25.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata módosította „lakás rendeletét”: 2008. szeptember 1. után a Lakás- és Vagyongazdálkodási Bizottság a bérlőkijelölés során a lakásra várók 2008. május 1. előtt benyújtott adatlapját csak abban az esetben veszi figyelembe, ha az új adatlapon megújították igénylésüket.

Tovább...
 
Esik az eső - késik az aratás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageA folyamatos esőzések miatt mégsem számíthatnak rekordtermésre a búzát termesztő magyar gazdák. A csapadékos időjárás következtében az aratás nem az elvárt ütem szerint halad. Hazánkban 1,1 millió hektáron nő a gabona, amelynek csak a felét tudták eddig betakarítani. Az előzetes számítások szerint mintegy négy és fél tonnányi búzával lehet majd számolni, amellyel csupán a hazai piac igényeit tudják kielégíteni.

Tovább...
 
Balsay István lemondott jutalmáról az Alba Caritas javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

Az Alba Caritas Hungarica Alapítványnak adományozta a Fejér Megyei Önkormányzattól kapott, 1.600.000 Ft-os jutalmának adózás után megmaradt részét Balsay István. A megyei közgyűlés alelnöke ugyanis gyakorló keresztényként úgy érezte, segítenie kell a rászorulókon. S mivel most tud is, felkereste az Alba Caritas vezetőségét, hogy döntsék el ők, kit, s milyen formában támogatnak majd az átnyújtott 800.000 Ft-ból. Mert az igazi hívő ember nemcsak beszéli, hanem cselekszi is a jót…

 
Hiemer-ház  augusztus közepére várható az átadás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 20.

Néhány hét múlva elkészül a Hiemer-ház felújítának második ütemezése, amely 835 millió forintba került. Jelenleg belsőépítészek és lakberendezők dolgoznak az épület tökéletes belső összhangján. Erre pedig szükség is van, hiszen itt alakították ki Székesfehérvár új házasságkötő termét, ahol augusztus 30-án meg is tartják az első (álom)esküvőt. A harmadik épületrész rekonstrukcióját az Integrált Városfejlesztési Program keretében valósítják majd meg.

 
Vargha Tamás nem tétlenkedik - épít, felújít és parkosít, ahol kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageMegújul a Szent Sebestyén Vértanú Plébánia környezete. Vargha Tamás önkormányzati képviselő ugyanis bejárást tartott a templom előtti parknál, hogy a helyi plébánossal, Nyárai-Horváth Istvánnal és az illetékes szakemberekkel együtt feltérképezzék a területet.

Tovább...
 
2,03 milliárd forintnyi bevétel - illetékekből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

Több, mint 2 milliárd forintot fizettek be illetékként Székesfehérváron az elmúlt fél évben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jelentése szerint. Magyarországon a legtöbb illeték (6,72 milliárd forint) Pest megyében folyt be a háztartások és a vállalkozások számlájáról, Veszprém megyében 2,17 milliárd forintot számolt össze az APEH, Székesfehérváron pedig 2,03 milliárd forintnyi illetékbevételt könyvelhettek el.

 
Álláspályázatok Iszkaszentgyörgyön Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 18.

ImageIszkaszentgyörgy Napközi Otthonos Óvodája 1 fő óvodapedagógusi állást hirdet. Alkalmazás kezdete: 2008. szeptember 1. Pályázat benyújtásának határideje: 2008. július 24. A pályázatot kérjük írásban benyújtani az alábbi címre: Napközi Otthonos Óvoda, Czikai Lajosné óvodavezető, 8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi u. 35. Az Általános Iskola álláshirdetései pedig alább olvashatók:

Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1156 - 1166 / 1223